Γιατί να βάλω φυσικό αέριο;

Γιατί να βάλω φυσικό αέριο

In Uncategorized, Φυσικό αέριο by Orfeas OrfeasLeave a Comment

Γιατί να βάλω φυσικό αέριο

Γιατί να βάλω φυσικό αέριο ; Επειδή υπάρχει τρόπος να μειώσουμε το κόστος της θέρμανσης ακόμη και κατά 30% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο μέσος όρος κατανάλωσης σε κιλοβατώρες για θέρμανση και ζεστό νερό για ένα μέσο νοικοκυριό ,είναι περίπου  13.000 .

Οι κιλοβατώρες αυτές κοστίζουν περίπου 900 ευρώ. Αν προστεθούν και τα πάγια ,ο τελικός λογαριασμός ανεβαίνει περίπου στα 930 ευρώ τον χρόνο.

Το κόστος  κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τη θέρμανση του νερού .

Ένας ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, καταναλώνει περίπου 2.000 κιλοβατώρες τον χρόνο . Αυτό σημαίνει πρόσθετη επιβάρυνση τουλάχιστον 100 ευρώ ανά τετράμηνο ή 300 ευρώ τον χρόνο.

Το κόστος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης: Το συγκεκριμένο νοικοκυριό, θα χρειαζόταν περίπου 1.000 λίτρα για την θέρμανση σε όλους τους χώρους μέσα στη σεζόν.

Με δεδομένο την φετινή κοστολόγηση  του πετρελαίου θέρμανσης ,το νοικοκυριό γλιτώνει περίπου 1.050-1.070 ευρώ.

Χρειάζεται να βάλω φυσικό αέριο

Γιατί η κοστολόγηση για θέρμανση χώρων και νερού για ένα μέσο νοικοκυριό 100-120 τετραγωνικών μπορεί να μειωθεί   30-32%.  Βέβαια η εγκατάσταση ενός ατομικού λέβητα σε ένα διαμέρισμα, κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ. Αν χρησιμοποιήσετε την επιδότηση που προσφέρεται το επενδυτικό κόστος μειώνεται στα 1.000 ευρώ και η τοποθέτηση αποσβένεται σε περίπου 2-3 χρόνια .

Η μείωση του κόστους όμως δεν είναι ο μόνος λόγος όπου συμφέρει η εγκατάσταση φυσικού αερίου .Η Ελλάδα άργησε να χρησιμοποιήσει  το φυσικό αέριο σαν καύσιμο. Μόλις το 2000 δημιουργήθηκαν οι ΕΠΑ Αθηνών και Θεσσαλονίκης και ξεκίνησαν οι πρώτες εγκαταστάσεις.

Την ίδια στιγμή που χώρες όπως η Ιταλία, η Ρωσία και η Γερμανία χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για περισσότερα από 50 χρόνια.

Αυτή η καθυστέρηση ,  έχει και τα προτερήματά  της . Οι εγκαταστάσεις στην Ελλάδα δεν χρειάστηκε να υποστούν τα λάθη που πέρασαν  άλλες χώρες . Η χώρα μας αξιοποίησε την εμπειρία τόσων χρόνων. Η εκμετάλλευση  του φυσικού αερίου, και τόσο οι κανονισμοί  που τοποθετούνται  στην Ελλάδα όσο και τα υλικά για την εγκατάσταση τους έχουν διαμορφωθεί από συσσωρευμένη εμπειρία ετών, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου που κατασκευάζονται στην Ελλάδα να είναι από τις πιο ασφαλείς στον κόσμο.

Leave a Comment