Εξοικονόμηση νερού στο μπάνιο

Εξοικονόμηση νερού στο μπάνιο

In Uncategorized, Ύδρευση by Orfeas OrfeasLeave a Comment

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Εξοικονόμηση νερού στο μπάνιο Η ευκολία πρόσβασης σε πόσιμο νερό φαντάζει την αφθονία του.

Βέβαια αυτό δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση , μιας και τα αποθέματα του νερού είναι αναπόφευκτο ότι θα μειωθούν δραματικά .

Παρακάτω είναι κάποιοι απλοί τρόποι για Εξοικονόμηση νερού στο μπάνιο  όπου αν εφαρμοστούν θα υπάρξει έως και 40% μείωση κατανάλωσης .

1.Καζανάκι

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

1. Αν η επαναφορά του κουμπιού από το καζανάκι δεν γίνεται , με αποτέλεσμα να αφήνει το νερό να τρέχει πρέπει να γίνει άμεση αντικατάστασή του ή να ρυθμιστεί .

2. Το πέταγμα διαφόρων σκουπιδιών και υπολειμμάτων  στη λεκάνη της τουαλέτας , δημιουργεί την άσκοπη χρήση του καζανάκι και το μπλοκάρισμα του .

3. Ο έλεγχος για διαρροή στο καζανάκι είναι το πιο συνηθισμένο  πρόβλημα . Είναι απαραίτητος ο έλεγχος της εγκατάστασης αλλά και για τυχόν διαβρωμένα εξαρτήματα .

4. Αν έχετε καζανάκι παλιάς τεχνολογίας , θα ήταν συμφέρουσα η αντικατάστασή του με ένα διπλής ροής . Εάν το κόστος σας φαίνεται μεγάλο , η τοποθέτηση ενός πλαστικού μπουκαλιού μέσα στο καζανάκι θα ήταν μια καλή λύση . Φροντίστε μόνο να βάλεται κάτι βαρύ (π.χ. πέτρες) για να μην επιπλέει .

Μπάνιο

Εξοικονόμηση νερού στο μπάνιο

1. Η αποφυγή μπάνιου σε γεμάτη μπανιέρα και η προτίμηση γρήγορου ντους επιφέρει τεράστια εξοικονόμηση .

2. Ελάττωση της διάρκειας του ντους . Κατά τη διάρκεια του ντους η κατανάλωση νερού ανέρχεται περίπου στα 18 με 25 λίτρα ανά λεπτό . Το κλείσιμο της βρύσης την ώρα του σαπουνίσματος ή το να μην καθόμαστε παραπάνω στο ντους μπορεί να επιφέρει Εξοικονόμηση νερού στο μπάνιο .

Γενικές συμβουλές

1. Το κλείσιμο της βρύσης κατά την διάρκεια του πλυσίματος  των χεριών ή του βουρτσίσματος των δοντιών είναι επίσης πολύ σημαντικό για την Εξοικονόμηση νερού στο μπάνιο . Κατά την διάρκεια του βουρτσίσματος των δοντιών ένα ποτήρι νερό είναι αρκετό για το ξέπλυμα του στόματος .

2. Στο ξύρισμα ή στο πλύσιμο του προσώπου δεν πρέπει να γίνεται σπατάλη του νερού σε περιττές στιγμές .

3. Η επαναχρησιμοποίηση στις πετσέτες πρέπει να γίνεται και να μην γίνεται αντικατάσταση μετά από κάθε πλύσιμο προσώπου ή σώματος .

4. Η αποφυγή διαρροής της ύδρευσης από βρύσες , έστω και σταγόνας είναι πολύ σημαντική .

Leave a Comment